Zpět do obchodu

Registrace

Pomoc chrtům

IMG_20190809_193726 (1)

POMOC CHRTŮM

Jsme milovnice zvířat a odjakživa jsme si nedovedly představit život bez domácího mazlíčka. Přesto náš život s domácím mazlíčkem dostal úplně jiný rozměr, když jsem si nejprve já (Kristýna) a později také Katka pořídily italské chrtíky Tess a Niké. Obě psí holky se staly neodlučitelnou součástí naší rodiny a zjistily jsme, že jsou to právě chrtí plemena, která jsou našemu srdci a naší duši nejblíže.

Jsou extrémně tuliví, nedají bez nás ani ránu, kam se hneme, jsou nám v patách. Nikdy se s nimi nenudíme, jsou velmi srandovní a i ve chvílích, kdy je nám nejhůře, jsou s námi a dovedou nám instantně zlepšit náladu. Jak je nazývá jedna autorka knihy o italských chrtících, prostě aristokraté s duší klauna.

Právě proto nám není lhostejné, jakému zacházení jsou mnozí chrti vystaveni. Chrti pro své proporce a lásku k běhu jsou zneužíváni pro dostihy. Ve Španělsku jsou ohroženi především galgo a podenco, v Irsku pak greyhoundi a lurcheři. Přesto, že se běžně dožívají 12-13 let, v těchto zemích se kvůli dostihům dožívají pouze 3-4 let. Poté, co majitelům přestanou přinášet trofeje a peníze, nebo se nekvalifikují do závodů, stávají se pro své majitele zbytečnými a ti je usmrcují, mnohdy nehumánním způsobem.

Naštěstí vznikla organizace s názvem Chrti v nouzi, která zachraňuje odepsané chrty z dráhy a hledá jim nový domov. Díky této organizaci našly již stovky chrtů nový domov, kde získávají péči a hlavně lásku, kterou potřebují.

chrti4-234x60

Chceme také těmto křehkým chrtím duším pomoci a věříme, že rádi pomůžete s námi. Z každého prodaného mýdla pro domácí mazlíčky Mylo Dvě blešky a Mylo O pejskovi a vaničce, přispějeme 30 Kč organizaci Chrti v nouzi.